Bijval voor Overmars: Hij heeft het maximale uit het vuur gesleept
Transfer Blind levert Ajax veel geld op

Bijval voor Overmars: "Hij heeft het maximale uit het vuur gesleept"

01-09-2014 08:12
9

Ajax heeft het onderste uit de kan gehaald bij de verkoop van Daley Blind. Dat is de mening van Rob Jansen, zaakwaarnemer van Blind en eigenaar van Sport-Promotion. Ajax incasseert 17,5 miljoen euro voor de multi-inzetbare Oranje-international.

"De transfer van Daley sluimerde al een tijdje, maar is nooit zo concreet geweest dat we er al serieus rekening mee hielden", vertelt zaakwaarnemer Jansen maandag in De Telegraaf. "We hebben zelfs verder gekeken dan Manchester United. Daley was echter zo relaxed. Als hij bij Ajax zou blijven, was het ook prima. Alleen dit laat je niet lopen."

"Vanuit mijn professionalisme en vanwege mijn relatie met Ajax heb ik natuurlijk wel dingen voorbereid, voor het geval dat. Het is niet zo dat ik drie dagen geleden ben begonnen. Ik heb wel mijn voorbereidende gesprekken gehad. Dat betekent dat er bij Manchester United bedragen zijn uitgezet, waaraan Ajax dacht. Marc Overmars heeft uiteindelijk het maximale uit het vuur gesleept. Dat heeft Ajax goed gedaan. Onderhandelingstechnisch is het heel knap."

"Marc begrijpt dat hij opnieuw onder vuur komt te liggen, omdat er weer een bepalende speler is verkocht. Dat is inherent aan het vak van technisch directeur. Maar de fans moeten ook beseffen dat spelers op een bepaald moment gewoon gaan. Dat is het lot van het Nederlandse voetbal. En uiteindelijk staan er altijd weer anderen op", aldus Jansen. "Dit is voor Ajax een geweldige transfer. Daley komt uit de eigen jeugd, dus de opbrengst is volledig voor de club."