VP's Elftal van de Week: Mulder antwoordt op komst Vermeer
Ploegen uit het noorden leveren veel spelers af

VP's Elftal van de Week: Mulder antwoordt op komst Vermeer

01-09-2014 11:45
2

De vierde speelronde in de Eredivisie zit erop. Tijd om het Elftal van de Week te formeren. Met ieder twee spelers zijn Feyenoord, SC Cambuur en FC Groningen hofleverancier.

Erwin Mulder (Feyenoord)
Op het moment dat iedereen behalve Mulder wist dat hij over twee weken zijn basisplaats kwijt is, keepte hij een uitstekende wedstrijd. Met een redding op het schot van Kamohelo Mokotjo voorkwam hij een onterechte achterstand van Feyenoord.

Lucas Bijker (SC Cambuur)
Bijker is al tijden een stabiele waarde bij Cambuur. Tegen ADO Den Haag (3-2) was hij opnieuw een van de uitblinkers aan de zijde van de noorderlingen.

Eric Botteghin (FC Groningen)
Liet tegen Ajax zien hoe goed hij kan verdedigen. Kolbeinn Sigthórsson kreeg geen voet aan de grond. Ajax was überhaupt amper gevaarlijk in de Euroborg. En Botteghin maakte nog de winnende treffer ook.

Joshua Brenet (PSV)
Speelde tegen Ajax een prima wedstrijd en trok die lijn tegen Vitesse door. Heeft momenteel een streepje voor op WK-ganger Arias en dat is knap.

Miquel Nelom (Feyenoord)
Speelde in de Grolsch Veste een prima wedstrijd als linksback van Feyenoord. Nelom liet zien ook aanvallend van waarde te zijn en was verdedigend bovendien uitstekend.

Jeff Stans (Excelsior Rotterdam)
Als je zo’n doelpunt maakt als Stans deed tegen Heracles Almelo, dan verdien je een plek in dit elftal. Hij scoorde twee keer en gaf Jan de Jonge uiteindelijk het laatste zetje bij Heracles.

Albert Rusnak (SC Cambuur)
Met Albert Rusnak heeft Cambuur opnieuw een smaakmaker in huis gehaald. De huurling van Manchester City was tegen ADO de uitblinker op het middenveld van de ploeg van Henk de Jong.

Tjaronn Chery (FC Groningen)
Met twee assists was Chery de architect van de zege van FC Groningen op Ajax. Twee keer werd een voorzet van links uitstekend afgemaakt, eerst door Botteghin, daarna door Michael de Leeuw.

Steven Berghuis (AZ)
De vleugelspeler was op de Krommedijk op dreef. Met twee assists en een doelpunt leidde hij de Alkmaarders naar een soepele 1-3 zege.

Mark Uth (sc Heerenveen)
De spits die nog droog stond heeft het in één wedstrijd goedgemaakt. Met drie treffers tegen FC Utrecht verdiende Uth het krediet dat hij goed kon gebruiken.

Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Met twee doelpunten binnen twee minuten leek hij ADO te helpen aan een mooie zege op Cambuur. ADO capituleerde echter en gaf de punten toch nog weg. Aan Kramer lag dat in ieder geval niet.