Ik heb getwijfeld, maar geld is geen drijfveer om wel of niet weg te gaan
"Als clubs je bellen om je over te nemen, streelt dat je ego"

"Ik heb getwijfeld, maar geld is geen drijfveer om wel of niet weg te gaan"

01-09-2014 14:07
2

Jelle ten Rouwelaar heeft maandag bevestigd dat hij de interesse van PEC Zwolle heeft afgewezen. Ron Jans zag in de doelman een geschikte opvolger van Diederik Boer en door een ontsnappingsclausule was NAC Breda kansloos geweest als PEC en Ten Rouwelaar elkaar hadden gevonden.

De ervaren goalie kon voor een kleine half miljoen euro vertrekken, maar besloot toch om zijn huidige werkgever trouw te bijven. "Als clubs je bellen om je over te nemen, streelt dat je ego. Zo ook bij mij", zegt Ten Rouwelaar, die dan ook met PEC Zwolle in gesprek ging. Hij wilde daarmee voorkomen dat hij later spijt zou krijgen. "Daarna stelde ik mezelf de vraag: Wat wil ik nog?"

"Daar heb ik gisteren (zondag) goed over nagedacht", aldus de sluitpost tegen BN De Stem. "Belangrijk in dat kader is: ‘Wat is NAC voor mij?’ Daar heb ik zondagmiddag antwoord op gekregen. Toen ik op het veld stond wetende dat PEC Zwolle mij wilde hebben, kreeg ik de bevestiging dat NAC een unieke club is. Een vol stadion dat je vooruit schreeuwt, de prachtige entourage, dat maakt NAC voor mij zo bijzonder. Dat zeg ik niet om te slijmen."

De geboren Fries twijfelde echter wel toen PEC zich voor hem meldde. "Zwolle is een club in ontwikkeling die de laatste jaren successen boekt. Ze hadden een goed verhaal, een mooie aanbieding en een trainer (Ron Jans) die ik heel hoog heb zitten. Ik heb getwijfeld, maar toch besloten om bij NAC te blijven. Omdat ik een belangrijke rol vertolk bij deze club. Als ik naar de club rijd in de auto, rijd ik naar mijn club toe. Ik voel me verantwoordelijk voor veel zaken. Geld is daarbij geen drijfveer om wel of niet weg te gaan. NAC heeft me veel gebracht."