We willen niet arrogant overkomen, maar we kunnen heel behoorlijk voetballen
"Clubs met veel enthousiasme en plezier kunnen dit seizoen ongelooflijk ver komen"

"We willen niet arrogant overkomen, maar we kunnen heel behoorlijk voetballen"

02-09-2014 23:46
8

FC Groningen doet in de eerste weken van het seizoen mee in de top van de Eredivisie, zeker na de 2-0 overwinning op Ajax. Maar waar zo'n zege eerder nog voor een volksfeest zorgde, daar is nu het Groningse zelfbewustzijn dat de klok slaat. Want als een verrassing kwam de winst niet.

"Nee", schudt Tjaronn Chery driftig in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Voor mij kwam de overwinning op Ajax niet als een verrassing. Natuurlijk hebben zij een goede ploeg, maar wat dacht je van ons? Niemand voetbalt graag tegen Groningen." 

De middenvelder somt vervolgens de kwaliteiten van de ploeg van Erwin van de Looi op en concludeert tevreden dat Groningen er 'gewoon' goed op staat. "We willen niet arrogant overkomen en hebben tegen Ajax een knappe teamprestatie geleverd. Maar wij weten gewoon dat we heel behoorlijk kunnen voetballen", zegt ook de trainer.

Maar wat is er dit seizoen dan mogelijk voor Groningen? Directeur Hans Nijland reageert: "De Eredivisie is genivelleerd - tenminste, dat hoor ik mensen vaak zeggen. Of dat zo is, laat ik aan anderen over. Mijn conclusie is vooral dat clubs met veel enthousiasme en plezier dit seizoen ongelooflijk ver komen. Dat lieten wij tegen Ajax zien.