Groeibriljant bij Cambuur: Manchester City volgt mijn ontwikkeling, is mij verteld
"Het is geweldig wat hier gebeurt"

Groeibriljant bij Cambuur: "Manchester City volgt mijn ontwikkeling, is mij verteld"

16-09-2014 07:53
6

In de persoon van Albert Rusnák heeft SC Cambuur een groeibriljant te pakken. De huurling van Manchester City maakt tijdens zijn eerste wedstrijden voor de Eredivisie-club een uitstekende indruk en wist al enkele malen te scoren.

"Het is geweldig wat hier gebeurt", vertelt Rusnák in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Heel Nederland is verrast over ons spel, en over de punten die we pakken. Ik ben dat niet, omdat ik weet hoe we hier werken. Cambuur heeft een duidelijke filosofie. We jagen de tegenstander op. We voetballen technisch, agressief en aanvallend. Daar trainen we elke dag hard op, en dat komt er tijdens de wedstrijden uit."

Voor zijn overgang naar Nederland had Rusnák nog nooit van Cambuur gehoord. "Ik vond op internet filmpjes van de supporters. Ik kan nu wel stellen dat dit de beste supporters zijn die ik in mijn loopbaan heb gehad. Twee weken terug kwamen we op achterstand tegen ADO Den Haag. Niemand in het stadion floot ons uit. Mensen steunden ons nog meer. Dat droeg absoluut bij aan de 3-2 overwinning."

"In de Eredivisie ligt de nadruk gelukkig niet op fysieke kracht, maar op techniek. Daarom zit ik hier op de juiste plaats", zegt de aanvaller. Rusnák is echter maar voor een half seizoen gehuurd en weet dus niet waar zijn toekomst ligt. "Manchester City volgt mijn ontwikkeling, zo is mij verteld. Het liefste maak ik het seizoen af bij Cambuur, maar die beslissing ligt niet in mijn handen. Dat is geen prettig gevoel." De kans is groot dat City het talent in de winterstop probeert te verkopen.