Opeens is de titel het doel? Lariekoek! Feyenoord kan zomaar zevende worden
Zij die dit doel stelden, moeten zich maar eens achter de horen krabben"

"Opeens is de titel het doel? Lariekoek! Feyenoord kan zomaar zevende worden"

16-09-2014 08:05
7

Niet iedereen kan zich vinden in de nieuwe doelstelling van Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel liet onlangs optekenen dat de Rotterdammers moeten meedoen om het kampioenschap. Voormalig Feyenoorder Rinus Israël ziet dat niet als een realistisch doel.

"Het is complete onzin om van dit elftal te eisen dat het meedoet om de titel", vertelt de 72-jarige oud-speler aan het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen riep de leiding dat plek vier het doel was. Dan vertrekken internationals Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Daryl Janmaat en topscorer Graziano Pelle. En toch is opeens de titel het doel? Op basis waarvan? Lariekoek!"

Mario Been, in het verleden zowel speler als trainer van de club, sluit zich aan bij Israël. "Van dit elftal kun je simpelweg niet verwachten dat het meedoet om de hoofdprijs. Verdedigend is de spoeling te dun en van Mitchell te Vrede mag je niet verwachten dat hij Pelle doet vergeten. Voor trainer Fred Rutten is de lat heel hoog gelegd. Zij die dit doel stelden, moeten zich maar eens achter de oren krabben."

"Dit elftal heeft in de verste verte de kwaliteit niet om kampioen te worden", zo stelt ex-keeperstrainer van Feyenoord Pim Doesburg. "Het elftal van afgelopen seizoen was veel sterker en de inbreng van Pelle mag niemand toch bagatelliseren? Te Vrede heeft die kwaliteiten gewoon niet. En Joris Mathijsen en Terence Kongolo waren tegen Willem II (2-1 verlies, red.) heel zwak."

"Ik sla PSV, FC Twente en Ajax veel hoger aan en PEC Zwolle en SC Cambuur, al is de vraag of die het volhouden", vervolgt Israel zijn kritische verhaal. "Feyenoord kan zomaar zevende worden. Rutten werkt met een ploeg waar de beste spelers uit zijn verdwenen. Dat is niet op zijn bordje te schuiven."