Afellay is terug: Wat ik vanavond meemaakte was onwaarschijnlijk
"Dit had ik niet kunnen bedenken toen ik naar deze club kwam"

Afellay is terug: "Wat ik vanavond meemaakte was onwaarschijnlijk"

17-09-2014 07:21
3

Ibrahim Afellay heeft dinsdagavond laten zien dat hij helemaal terug is. Met een doelpunt en een assist op het allerhoogste niveau van de Champions League zorgde hij ervoor dat Olympiakos verrassend te sterk was voor Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig seizoen.

Afellay vertelt op de clubsite dat hij zelf ook verrast is door de 3-2 zege op de Spaanse landskampioen. "Dit had ik niet kunnen bedenken toen ik naar deze club vertrok", zegt de aanvallende middenvelder. "Wij waren vanavond de betere ploeg en lieten erg goed voetbal zien."

Door het thuisvoordeel denkt Afellay dat Olympiakos in staat is om de poule met Juventus en Malmö FF te overleven. "Ik hoorde vooraf al positieve verhalen over onze supporters, maar wat ik vanavond meemaakte was onwaarschijnlijk. Zelfs tijdens de warming-up zongen ze ons al massaal toe. Op deze manier zijn wij lastig te verslaan."

De 28-jarige international heeft het goed naar zijn zin bij de Griekse topclub, die hem dit seizoen huurt van FC Barcelona. "Ik voel me uitstekend hier, de mensen hebben me goed opgevangen. We zullen later wel zien hoe mijn toekomst eruit ziet."