Voormalig toptalent Ajax bloeit op: Ik kan nog makkelijk tien jaar mee
Aanvaller wil zich bij SC Cambuur weer laten zien

Voormalig toptalent Ajax bloeit op: "Ik kan nog makkelijk tien jaar mee"

18-09-2014 23:21
1

Daniël de Ridder gold als tiener als één van de grootste talenten van Nederland. De rechtsbuiten leek door te breken bij Ajax, maar dat lukte hem uiteindelijk toch niet. Na omzwervingen langs diverse clubs uit diverse landen speelt de technicus momenteel voor SC Cambuur.

"Ik heb even over de aanbieding moeten nadenken, want het is inderdaad niet wat ik gewend was. Maar ik wilde graag in Nederland blijven om te laten zien wat ik nog kan. Hier vond ik een speelstijl die bij me past. Ik kreeg snel een heel goed gevoel bij deze club en de trainer. Henk de Jong heeft echt vertrouwen in mij", vertelt De Ridder, die financieel flink heeft ingeleverd, aan Voetbal International.

De dertigjarige De Ridder beseft dat er voor hem meer had ingezeten in zijn carrière. "Ik heb wat pech gehad met blessures, dus ik kijk niet te ver vooruit. Over 29 wedstrijden zien we wel verder. Volgens de medici heb ik een atletisch lichaam en slijt ik niet snel. De chirurg die mij opereerde, vertelde achteraf dat mijn knie verder puntgaaf is. Volgens hem moet ik nog makkelijk acht jaar op dit niveau meekunnen."