'Oud-NEC' belangrijk in Arena: Misschien moet Ajax wat vaker bij NEC scouten
"Ik vind Niki een betere speler op 'zes' dan Nick Viergever"

'Oud-NEC' belangrijk in Arena: "Misschien moet Ajax wat vaker bij NEC scouten"

19-09-2014 07:50
3

Ajax deed in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain een beroep op drie spelers met een verleden bij NEC Nijmegen. Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Niki Zimling (foto) maakten enkele seizoenen geleden nog deel uit van het basiselftal van de club uit Gelderland.

Tegen de Franse topclub, Ajax sleepte woensdag in Amsterdam een knap 1-1 gelijkspel uit het vuur, zorgde Schöne voor de gelijkmaker, was Cillessen belangrijk als doelman en ontpopte Zimling zich tot de 'nieuwe leider' op het middenveld van de landskampioen. Trainer Wiljan Vloet, die met het drietal werkte bij NEC, is niet verrast dat de drie nu belangrijk zijn voor Ajax. "Wij hadden destijds een heel goed team. Ik vind Niki een betere speler op 'zes' dan Nick Viergever", zegt Vloet in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Schöne voegde daar lachend aan toe: "Misschien moet Ajax wat vaker bij NEC scouten. Maar serieus: wij hebben bij NEC een paar jaar lang goede elftallen gehad, speelden zelfs de achtste finales om de UEFA Cup. Ik had drie, vier jaar geleden echter ook niet verwacht dat we nu met z'n drieën bij Ajax zouden spelen", aldus de Deen in het dagblad.