Premier League-revelaties met Eredivisie-tintje kruisen de degens

Premier League-revelaties met Eredivisie-tintje kruisen de degens

20-09-2014 06:00

Met de volle score na vier duels staat Chelsea, dat ook al vijftien doelpunten maakte, strak bovenaan in de Premier League. De drie daaropvolgende ploegen zijn verrassender te noemen. Aston Villa staat razendknap tweede, gevolgd door Swansea City en Southampton.

Attractieve surprises
Laatstgenoemden strijden komende zaterdag om 16:00 uur om een verlengd abonnement in de top van de Premier League; Swansea ontvangt de formatie van trainer Ronald Koeman in Wales. The Swans kennen ondanks hun goede vorm een wat mindere generale repetitie. Afgelopen weekend werd er namelijk met 4-2 verloren op bezoek bij de koploper, Chelsea. Diezelfde dag verrichtte Southampton beter werk door de eclatante 4-0 overwinning op het teleurstellende Newcastle United.

'Nederlands' tintje
Bij The Saints kijkt men binnen onze landsgrenzen logischerwijs al snel naar het trainersduo, de gebroeders Ronald en Erwin Koeman, en naar Dusan Tadic en Graziano Pellè. De Serviër kwam over van FC Twente en maakte meteen een sterke indruk, waar de Italiaanse oud-Feyenoorder op zijn beurt de laatste tijd op stoom lijkt. Zo trof hij tegen Newcastle twee maal het doel, één keer op aangeven van Tadic.

Bij Swansea is met het vertrek van Jonathan de Guzman en Michel Vorm afgelopen zomer een Nederlander minder te vinden, maar wel een voormalig topscorer van de Eredivisie: Wilfried Bony. De Ivoriaan is ook bij de Premier League-club een vaste en betrouwbare waarde in de punt van de voorhoede. Ook Dwight Tiendalli, in het verleden speler van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en FC Twente, is onderdeel van de selectie uit Wales. De vleugelverdediger stond dit seizoen twee keer in de basisformatie.

Ticket voor de top
Zaterdag strijden Swansea en Southampton dus om een ticket voor de top van de competitie. Swansea heeft negen punten vergaard en Southampton zeven. Dat is meer dan bijvoorbeeld Liverpool, Arsenal, Manchester United en Everton. Duidelijk is dat er zomaar een mooi en rooskleurig seizoen voor beide ploegen in het verschiet kan liggen.

(Benjamin Hagen/VoetbalPrimeur)