Feyenoord mag hopen op 35 miljoen: Dit geeft de burger moed
"De stad zou daarmee in het eerste rijtuig van de trein zitten"

Feyenoord mag hopen op 35 miljoen: "Dit geeft de burger moed"

20-09-2014 09:24
5

De gemeente Rotterdam is positief over een bijdrage aan het nieuwe stadion van Feyenoord. De eredivisionist mag hopen op een tegemoetkoming van 35 miljoen euro, schrijft het Algemeen Dagblad.

In totaal is er een bedrag van 240 miljoen euro nodig om het gekozen plan van BAM uit te voeren. Als de gemeente een bijdrage van 35 miljoen euro toezegt, is het voor Feyenoord veel eenvoudiger om de rest van de financiering rond te krijgen.

De gemeente, die volgende week over het onderwerp praat, wil in ruil voor een investering wel zeggenschap in de organisatie. Wordt aan die voorwaarde voldaan, dan ziet men bij de 'onverminderd positieve' CDA niet in waarom de gemeente geen aandeel of bijdrage aan dit project zou willen leveren. 

Bij Leefbaar Rotterdam is men ook positief over de plannen, die er volgens Luuk Wilson positief uitzien. "Dit geeft de burger moed. We zijn positief gestemd over zowel de ontwikkeling van het stadion als een bijdrage van de stad", aldus Wilson.

De PvdA zou meer voelen voor een lening dan voor aandelen, terwijl D66 wil weten wat men terugkrijgt voor een aandeel van 35 miljoen. De VVD is vooralsnog 'huiverig' voor een aandeelhouderschap. "Ze zullen ons moeten overtuigen dat dit goed is voor de stad en voor de belastingbetaler."

Het is dus duidelijk dat er nog wel wat werk moet worden verzet voordat de 35 miljoen euro binnen is. Projectdirecteur Hans Vervat heeft wel de hoop dat Rotterdam uiteindelijk instemt. "Goed voorbeeld doet goed volgen. De stad zou daarmee in het eerste rijtuig van de trein zitten."