Ajax-goalie Boer: Ik ben natuurlijk in een heel andere wereld beland
"Spelen is me toegezegd, maar uiteindelijk moet je op de training nog bewijzen dat het verdiend is"

Ajax-goalie Boer: "Ik ben natuurlijk in een heel andere wereld beland"

23-09-2014 07:03
3

Diederik Boer staat aan de vooravond van zijn debuut voor Ajax. De doelman, die deze zomer de overstap maakte van PEC Zwolle naar Ajax, is bij de Amsterdammers eerste keeper tijdens het bekertoernooi. In Amsterdam maakt hij woensdagavond zijn debuut tegen stadsgenoot JOS Watergraafsmeer.

"Spelen is me toegezegd, maar uiteindelijk moet je op de training nog bewijzen dat het verdiend is. Ik vind het in elk geval mooi en ben er klaar voor. Ik kijk sowieso uit naar iedere wedstrijd die ik mag spelen. Dat was bij Zwolle zo en dat zal hier niet anders zijn", aldus Boer in gesprek met De Telegraaf. De goalie maakt zo zijn officiële debuut in het shirt van Ajax op de dag dat hij zijn 34ste verjaardag viert.

Dat hij sinds enkele weken op een hoger niveau traint doet Boer weinig. "Dat komt natuurlijk ook doordat ik bij Zwolle aardig wat dingen heb meegemaakt met het winnen van de beker en Johan Cruijff Schaal. Desondanks ben ik natuurlijk in een heel andere wereld beland. Bij Zwolle hoefde je niet altijd te winnen, terwijl je hier alles moet winnen en prijzen moet pakken."

De goalie voelt zich prettig in Amsterdam, hij heeft zich snel aan kunnen passen. "Het is ook een heel fijne groep om in terecht te komen. De jongens zijn hartstikke sociaal. Bovendien kun je ze van alles vragen en helpen ze je overal bij. Daarbij ben ik ook de moeilijkste niet en sociaal ingesteld. Ik kon in elk geval op geen mooier moment weggaan bij Zwolle, want de beker en Johan Cruijff Schaal winnen is voor Zwolle het maximaal haalbare. Voor mij was het daarom des te mooier dat uitgerekend op dat moment de kans kwam naar een Nederlandse topclub te verkassen."