Guus kreeg de schuld van alles, ook van dat wachten, maar het zit toch iets anders
Nieuwe perschef had Hiddink mogen roepen: "Dat was dus een inschattingsfout van mij"

"Guus kreeg de schuld van alles, ook van dat wachten, maar het zit toch iets anders"

23-09-2014 12:00
3

Bas Ticheler, de nieuwe perschef van het Nederlands elftal, heeft verklaard dat het zijn verantwoordelijkheid was dat bondscoach Guus Hiddink later dan gebruikelijk bij de NOS aanschoof. Presentator Jack van Gelder pakte Hiddink daarop aan, maar de trainer zelf wilde naar nu blijkt best eerder komen.

Na de EK-kwalificatiewedstrijd op 9 september tegen Tsjechië (2-1 nederlaag) kwam Hiddink laat naar de NOS om zijn reactie te geven. Van Gelder viel hem daarop - en ook op het verlies - aan. "Guus kreeg de schuld van alles, ook van dat wachten, maar het zit toch iets anders", verklaart Ticheler op Heldenonline.

"Hij was inderdaad kwaad meteen na afloop", vervolgt de nieuwe perschef, die zelf een lang verleden bij de NOS heeft. "Dus ik dacht, laat hem maar even tot zichzelf komen. Toen hij wat rustiger was, zijn we naar de studio gegaan, waar ze nogal boos waren, omdat ze lang hadden moeten wachten. Later zei Guus me dat ik hem best meteen had mogen roepen, als het had gemoeten. Dat was dus een inschattingsfout van mij in mijn eerste echte week."

Interview niet live
Het interview van Van Gelder met Hiddink zou bovendien niet live zijn, maar twintig minuten later zijn uitgezonden. Dat het niet rechtstreeks was klopt. "Ja, het was alleen geen twintig minuten, maar het is wel later uitgezonden. Omdat er een reclameblok liep, heeft de NOS het interview opgenomen, zodat Guus niet hoefde te wachten. Als gevolg is het interview ongeveer zeven minuten later uitgezonden."

"Omdat Jack begon met het verwijt dat Hiddink hem zo lang had laten wachten, had de NOS strikt genomen wel even mogen zeggen dat het interview later was uitgezonden dan opgenomen, juist als je kritiek levert omdat iemand te laat is", vervolgt Ticheler. "Het is allemaal niet wereldschokkend, maar daarover heb ik wel een mail gestuurd naar de NOS."