AZ-directeur voelt klik met Stewart: Ik had meteen een goed gevoel bij hem
Eenhoorn wil rust laten terugkeren in Alkmaar

AZ-directeur voelt klik met Stewart: "Ik had meteen een goed gevoel bij hem"

23-09-2014 14:29
2

Robert Eenhoorn hoopt dat de rust bij AZ snel terugkeert. De oud-honkballer gaat per 1 oktober officieel aan de slag als algemeen directeur bij de Alkmaarse club.

De voormalig topsporter meldde zich dinsdag al bij het stadion om een paar dagen mee te lopen. Het is allesbehalve rustig bij AZ door de perikelen rond oud-hoofdcoach Marco van Basten en zijn assistent Alex Pastoor. "Het is jammer dat dit soort zaken gebeuren", reageert Eenhoorn dinsdag in gesprek met RTV Noord-Holland. "Het belangrijkste is dat het hier in Alkmaar weer over voetbal gaat."

Eenhoorn gaat vol vertrouwen de toekomst in met directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Ik had meteen een goed gevoel bij hem." Eenhoorn maakt de overstap van de honkbalbond, waar hij technisch directeur was. Hij ziet het als eerste taak om een nieuwe coach aan te stellen, wellicht wordt dat John van den Brom.

Tegenover De Telegraaf liet Eenhoorn eerder al weten niet verbaasd te zijn over commotie die er rondom de Alkmaarse clubs is ontstaan. "Nee, voetbal is de sport in Nederland en daar zit de pers bovenop. Dus als er dingen gebeuren, dan wordt dat breed uitgemeten. Dat hoort erbij", zei hij eerder.