Ajax niet met sterkste opstelling: zeker vier vaste basisklanten krijgen rust
Cillessen, Moisander, Sigthorsson, Veltman en Schöne (nog) niet van de partij

Ajax niet met sterkste opstelling: zeker vier vaste basisklanten krijgen rust

23-09-2014 14:50
8

Ajax-trainer Frank de Boer gaat woensdag in de bekerwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer niet met zijn sterkste opstelling spelen. De oefenmeester geeft zeker vier basisspelers rust.

Jasper Cillessen, Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthorsson en Joël Veltman zullen woensdag niet in actie komen voor de regerend landskampioen. Dat heeft de club dinsdag na de laatste training in de aanloop naar het bekerduel via de officiële kanalen laten weten. Ook op Lasse Schöne kan nog geen beroep worden gedaan. De goed presterende middenvelder kampt nog altijd met een liesverrekking.

Voor Diederik Boer staat er woensdag een speciale wedstrijd op het programma. De van PEC Zwolle overgekomen doelman maakt dan zijn officiële debuut voor Ajax. De sluitpost neemt onder de lat de plaats in van Cillessen. Op het digitale thuis laat Ajax weten dat Boer tijdens de afsluitende training een 'gedreven' indruk achterliet. Het is nog onduidelijk hoe De Boer de andere vrijgekomen posities gaat invullen. Het duel met JOS Watergraafsmeer wordt in het Olympisch Stadion gespeeld.