De Boer houdt rekening met vertrek aanvoerder: Is wel de bedoeling
Verdediger heeft talentvolle concurrenten

De Boer houdt rekening met vertrek aanvoerder: "Is wel de bedoeling"

26-09-2014 13:38
2

Frank de Boer sluit niet uit dat Niklas Moisander in de winterstop vertrekt bij Ajax. De Finse aanvoerder heeft een contract dat volgend jaar afloopt, waardoor de club zijn contract zal verlengen óf hem zal proberen te verkopen.

Als het contract van Moisander niet verlengd wordt, is de kans groot dat hij in de winter wordt verkocht. "Dat is wel de bedoeling, denk ik", zei De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. "Maar als hij de beste blijkt te zijn, zullen we in de winterstop gaan praten (over contractverlenging, red.)." De Boer doelt op de talenten die achter hem zitten en het stokje van Moisander over kunnen nemen. Dat zijn in zijn ogen Nick Viergever, Stefano Denswil en Jaïro Riedewald.

"Wij hebben de veronderstelling dat zij het van Moisander kunnen overnemen volgend seizoen", vervolgt De Boer. "We kennen de situatie van Niklas. Voor mijn gevoel speelt altijd de beste optie. Als er uiteindelijk een gelijkwaardigheid van spelers is, dan kies ik voor de toekomst en voor de speler die eraan zit te komen."

Waar De Boer eind vorig seizoen nog kritiek uitte op Stefano Denswil, ligt dat nu anders. "Ik vind dat hij goed bezig is in ieder geval. Het gat tussen hem en Moisander is kleiner aan het worden."