Ajax verlaat beurs niet: Dan moeten er echt concreet nadelen zijn
Aanhoudende geruchten kloppen niet

Ajax verlaat beurs niet: "Dan moeten er echt concreet nadelen zijn"

26-09-2014 22:39
4

De aanhoudende geruchten over een vertrek van de beurs van Ajax zijn nergens op gebaseerd. De Amsterdammers hebben ruim zestig miljoen euro op de bank en zouden van plan zijn om daarmee de beurs te verlaten, maar daar klopt volgens financieel directeur Jeroen Slop niets van.

“Dan moet je echt concreet hebben dat er nadelen zijn verbonden aan de beursgang. Het aandeel doet het goed en ook de notering brengt niet zulke lasten met zich mee. Het is een optie die altijd plaats kan vinden, maar nu niet aan de orde", vertelt Slop na het bekend maken van de cijfers in gesprek met BNR Nieuwsradio.

Ajax heeft nog genoeg zaken waar geld in geïnvesteerd moet worden, meldt Slop. "Eerst moet je terug naar de feiten. Ajax heeft zestig miljoen euro op de bank, het klopt dat het eigen vermogen rond de negentig miljoen euro is. Maar dat bestaat uit een aantal zaken, zoals de reserves. Die zijn nog niet op peil bij Ajax, die moeten eerst aangevuld worden."

De indrukwekkende jaarcijfers van Ajax komen volgens Slop niet uit de lucht vallen. "We hebben uitstekende transfers kunnen doen en we hebben deelgenomen aan de Champions League dit jaar. Dat er ook onder de streep tot zestien miljoen leidt, heeft te maken met het feit dat er ook mooie spelerstransfers waren."