We hebben PSV de bal gegeven en ze wisten niet wat ze ermee moesten
Zelfvertrouwen neemt toe in Heerenveen: "Dat geeft een gevoel van macht"

"We hebben PSV de bal gegeven en ze wisten niet wat ze ermee moesten"

29-09-2014 15:30
27

In Heerenveen is het zelfvertrouwen afgelopen weekend flink toegenomen. Zelfs met tien man wist de formatie van Dwight Lodeweges PSV het vuur aan de schenen te leggen. Joey van den Berg was als aanjager op het middenveld één van de dragende krachten.

Van den Berg zag dat de tactiek van Heerenveen goed uitpakte. "We hebben snel omgeschakeld na die rode kaart voor Marzo", vertelde hij aan FOX Sports. "We hebben PSV de bal gegeven en ze wisten niet wat ze ermee moesten. Wij hebben als team gefunctioneerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

En opnieuw zorgde dat er ook voor dat Heerenveen de nul hield. Met slechts vijf tegengoals heeft de Friese ploeg de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie. "Dat geeft een gevoel van macht", vertelt Pele van Anholt op de clubsite. "PSV kreeg geen grote kansen. Ze kwamen tot de zestien en dan hield het op."

"Met elf tegen elf dicteerden wij de wedstrijd. PSV is sterk in de tweede bal en de omschakeling, maar iedere tweede bal was voor ons. Toen het 1-0 werd wist ik dat we zouden winnen. Ik had het gevoel dat het eerder 2-0 zou worden dan 1-1", aldus de back, die met Heerenveen op de vierde plek staat.