Goednieuwsshow bij Arsenal: Franse spits verlengt, ziekenboeg stroomt snel leeg
Theo Walcott zal volgende week aansluiten bij de groepstraining

Goednieuwsshow bij Arsenal: Franse spits verlengt, ziekenboeg stroomt snel leeg

30-09-2014 15:02

Arsenal heeft het contract van Olivier Giroud met twee jaar verlengd. De Franse spits verdient zijn brood nu tot de zomer van 2018 in Londen. Goed nieuws was er ook over de geblesseerde Theo Walcott: hij traint vanaf volgende week weer mee met de selectie van Arsenal.

Arsenal-coach Arsène Wenger vertelde tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Galatasaray (woensdag) dat het contract met Giroud is verlengd. ''Het is rond, we zullen de deal completeren'', aldus de Fransman. De Franse aanvaller staat momenteel langs de kant met een serieuze blessure. Hij komt naar verwachting pas volgend jaar weer in actie namens de club.

Wenger gaf ook een update over de ziekenboeg van Arsenal, waar Aaron Ramsey afgelopen weekeinde aan werd toegevoegd. Hij liep een spierscheuring in het dijbeen op in het thuisduel met Tottenham Hotspur (1-1). Mathieu Flamini is zijn waarschijnlijke vervanger tegen Galatasaray. Mikel Arteta en Abou Diaby zijn er, net als Serge Gnabry en Walcott, ook niet bij.

Over de laatste twee spelers had Wenger goed nieuws. ''Walcott en Gnabry zullen volgende week weer met de selectie meetrainen.'' Arsenal verloor twee weken geleden vrij kansloos bij Borussia Dortmund (2-0) en zal nu voor eigen publiek de eerste punten moeten binnenslepen in groep D. "We staan nu meer onder druk dan wanneer we de eerste wedstrijd hadden gewonnen", weet Wenger. "Maar we willen onze thuiswedstrijden winnen."