Verbeek 'bijzonder oncollegiaal' genoemd: Veel denigrerender krijg je ze niet
Trainer is 'bijzonder oncollegiaal'

Verbeek 'bijzonder oncollegiaal' genoemd: "Veel denigrerender krijg je ze niet"

01-10-2014 18:53
3

Gertjan Verbeek heeft zich in Voetbal International niet al te positief uitgelaten over John Stegeman, de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De ex-coach van de hekkensluiter, die ook nu was gevraagd om het roer over te nemen, werkte in Almelo al eens met Stegeman samen.

"Beetje knippen en plakken met beelden, dat kon hij goed", blikte Verbeek terug. "Iedereen heeft zijn specifieke kwaliteiten. Die van mij liggen meer op de fysieke ontwikkeling van spelers en minder bij computers..." Bij FOX Sports hekelde Verbeek bovendien de toon van Stegeman voor de camera. "Ik hoop niet dat hij die ook voor de groep heeft", zei hij.

Die uitspraken komen de oefenmeester op flinke kritiek te staan van Fardau Wagenaar, voetbaljournalist van Tubantia. 'Veel denigrerender krijg je ze niet', schrijft ze. 'Het is een gentleman’s agreement onder trainers: val elkaar niet openlijk af. Niet alleen uit eigen belang, je komt elkaar altijd weer tegen, maar ook omdat je weet hoe moeilijk het vak kan zijn. Iedere trainer weet dat niets is wat het vaak lijkt.'

'Dat Gertjan Verbeek daar lak aan heeft, wisten we al toen hij als trainer van Heracles collega Harm van Veldhoven van Roda JC eens voor schut zette in de persconferentie', aldus Wagenaar, die nu ziet dat Stegeman ervan langs krijgt. 'Vooropgesteld: de analist Verbeek mag of moet zelfs een mening hebben. Voetbalinhoudelijk kan hij kraken wat hij wil en als Stegeman niet goed overkomt op televisie of in de media, dan mag hij daar best wat van vinden.'

'Het lijkt erop dat Verbeek het voor zijn vriend Jan de Jonge opneemt, die werd ontslagen bij Heracles. Verbeek had met verbazing gekeken naar de samenwerking tussen De Jonge en Stegeman. "Ik vond dat John voor een assistent te nadrukkelijk op de voorgrond trad", tekende de coach op. 'Maar genoeg gesneerd nu, want om een jonge trainer (die zo'n zware taak op zijn schouders heeft genomen) zo neer te zetten is vooral bijzonder oncollegiaal', besluit Wagenaar.