Hoop voor Feyenoord: Ik ben nog niet on fire, maar dat gaat wel gebeuren
"Jullie denken misschien dat de buitenwereld veel druk op mij uitoefent"

Hoop voor Feyenoord: "Ik ben nog niet on fire, maar dat gaat wel gebeuren"

02-10-2014 09:09
3

Er waren bij zijn komst louter sceptische reacties, maar in de voetbalwereld kan het snel verkeren. Het Legioen heeft zijn hoop nu al gevestigd op Colin Kazim-Richards, die als spits van Feyenoord voor succes moet zorgen. Eigenlijk net zoals het met John Guidetti en Graziano Pellè ging.

Ook zijn twee voorgangers werden in Rotterdam in eerste instantie met argwaan bekeken, maar uiteindelijk groeiden beide spitsen uit tot absolute publiekslievelingen. Gaat het met Kazim-Richards net zo?

De 28-jarige had na zijn entree in De Kuip even tijd nodig, maar in de afgelopen duels liet hij alvast iets van zijn kwaliteit zien. De aanvaller zegt dat de supporters er op kunnen vertrouwen dat het goed komt met Feyenoord. "Het komt eraan. Ik ben nog niet on fire, maar dat gaat wel gebeuren."

De zomeraanwinst weet hoe hij de snaar van de fans moet raken. En intussen probeert hij de hoge verwachtingen in te lossen. Na het duel met Go Ahead Eagles kreeg hij nog een sms van zijn vrouw: 'Nog 18 te gaan...', stuurde ze.

Ze vindt dat manlief dit seizoen twintig keer moet scoren. De eerste twee doelpunten zijn binnen. "Jullie denken misschien dat de buitenwereld veel druk op mij uitoefent", lacht Kazim-Richards. "Maar thuis heb ik het nog zwaarder."