Lof voor Twente-uitblinker: Ik begrijp totaal niet dat Ajax hem niet heeft gehaald
"Depay is in potentie de beste speler die op de Nederlandse velden loopt"

Lof voor Twente-uitblinker: "Ik begrijp totaal niet dat Ajax hem niet heeft gehaald"

16-10-2014 10:21
8

De Eredivisie is acht speelronden oud. Reden voor de presenatoren en analisten van FOX Sports om de voorlopige balans op te maken. Wie is tot op heden de beste speler van het nieuwe Eredivisie-seizoen?

"De beste speler tot nu toe is denk ik Memphis Depay", zegt oud-voetballer Kenneth Perez op de website van de tv-zender. "Ondanks dat hij even geblesseerd is nu, is hij in potentie de beste speler die op de Nederlandse velden loopt." Ronald de Boer sluit zich aan bij de mening van Perez. "Na een goed WK vind ik hem ook volwassener tonen. Hij laat zien bij PSV dat hij één van de belangrijkste mensen is, maar hij laat het ook zien in doelpunten en assists."

Toine van Peperstraten kiest voor Kamohelo Mokotjo. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente, Van Peperstraten is verbaasd dat Ajax niet harder z'n best deed om de Zuid-Afrikaan aan te trekken met het oog op het vertrek van Daley Blind naar Manchester United. "Ik begrijp totaal niet dat Ajax hem niet heeft gehaald."

"Feyenoord was geen optie voor hem, maar zelfs PSV had hem moeten halen. FC Twente is daar goed op ingesprongen. Met Hakim Ziyech erbij en Kyle Ebecilio vind ik dat op dit moment het meest complete middenveld van Nederland. En dan met name Mokotjo. Hij weet zo goed de bal even bij zich te houden en het juiste moment te kiezen", aldus Van Peperstraten.