Sigthórsson haalt zijn gram en bezorgt Ajax punt in topper met twee gezichten
Spits tekent na rust voor verdiende gelijkmaker: 1-1

18-10-2014 22:35
15

De verontwaardiging was bij velen groot toen bekend werd dat Kolbeinn Sigthórsson bij Ajax wederom de voorkeur zou krijgen boven Arkadiusz Milik, maar de IJslander haalde in de topper tegen FC Twente zijn gram. De spits tekende in de tweede helft namelijk voor de gelijkmaker en bepaalde de eindstand op 1-1.

In een wedstrijd met twee gezichten is Ajax er zaterdag niet in geslaagd FC Twente de eerste competitienederlaag toe te brengen. De krachtmeting in de sfeervolle Veste eindigde onbeslist, na een goed eerste bedrijf voor de thuisclub en een tweede helft waarin de bezoekers uit Amsterdam domineerden. Zo zag Ajax de achterstand op koploper PSV oplopen tot vier punten. FC Twente geeft voorlopig zes punten toe op de formatie uit Eindhoven.

Jesús Corona beleeft de mooiste dagen van zijn leven. De Mexicaanse aanvaller van FC Twente vierde vrijdag de geboorte van zijn eerste zoontje Gabriel. Tegen Ajax bracht hij zijn ploeg na zeventien minuten op voorsprong. De rechtsbuiten reageerde goed op een lange bal van Kyle Ebecilio en profiteerde vervolgens van de ruimte die hij van de toegesnelde Thulani Serero kreeg (1-0).

FC Twente domineerde in de eerste helft tegen de regerend kampioen uit Amsterdam. Het elftal van Alfred Schreuder was feller en verscheen af en toe dreigend in de buurt van doelman Jasper Cillessen, al leverde dat niet veel doelkansen op. Ajax dwong doelman Nick Marsman van de thuisploeg voor rust eigenlijk maar een keer tot een redding. Kolbeinn Sigthorsson controleerde de bal met zijn borst en schoot vervolgens hard op doel.

Trainer Frank de Boer kreeg zijn ploeg de laatste jaren pas aan het draaien als hij de juiste controlerende middenvelder had gevonden. Met Vurnon Anita en later Daley Blind vlak voor de defensie legde Ajax de basis voor vier titels op rij. Na niet helemaal geslaagde experimenten met Nick Viergever en Niki Zimling kreeg Serero weer eens een kans op de positie die eigenlijk bij rugnummer 6 past. De Zuid-Afrikaan kon niet camoufleren dat hij moet wennen aan zijn nieuw rol.

Na ongetwijfeld een donderspeech van de ontevreden trainer De Boer in de rust slaagde Ajax er wel in de tegenstander onder druk te zetten. Lasse Schöne raakte de lat en Davy Klaassen vuurde van dichtbij op de paal. Uiteindelijk was het in de 71ste minuut Ricardo Kishna die Sigthorsson een vrije doorgang naar het doel bezorgde. De IJslander punterde de bal in de benedenhoek (1-1).

Het waren meteen de laatste acties van beide aanvallers want Arkadiusz Milik en Anwar El Ghazi stonden al klaar om in te vallen. Ze konden hun ploeg niet meer aan een begeerde zege helpen in de aanloop naar de krachtmeting van dinsdag met FC Barcelona in de Champions League. (ANP)