Blind: Natuurlijk, Ajax is een grote club, maar United is wereldwijd bekend
"Het is net als in Nederland: als je een wedstrijd niet wint, dan gaan mensen klagen"

Blind: "Natuurlijk, Ajax is een grote club, maar United is wereldwijd bekend"

19-10-2014 00:44
52

Daley Blind ziet voldoende overeenkomsten tussen zijn oude werkgever Ajax en zijn nieuwe club Manchester United. Maar, zo geeft de Oranje-international toe, verschillen zijn er ook genoeg.

Blind wordt in Engeland geprezen vanwege het feit dat hij zich zo snel heeft aangepast aan zijn nieuwe woon- en werkomgeving. Volgens Blind heeft dat deels te maken met de overeenkomsten tussen Ajax en United. "Er zijn natuurlijk verschillen. Deze club is veel groter dan Ajax. Natuurlijk, Ajax is een grote club, maar United is wereldwijd bekend. Er is hier meer druk, maar het is net als in Nederland: als je een wedstrijd niet wint, dan gaan mensen klagen", zegt Blind in gesprek met MUTV.

"Het grootste verschil is dat Manchester United overal ter wereld bekend is, we zijn zo'n grote club. De Premier League is een groot verschil met betrekking tot de atmosfeer en de stadions, dat is wat ik heel erg leuk vind. De Premier League is groter, het is moeilijker en het is sneller en ik ben ontzettend opgewonden voor elke wedstrijd. Zeker de thuiswedstrijden, het is gaaf om het veld van Old Trafford op te lopen", aldus Blind.