Vertrouwen groot bij PSV: Ja, we hebben de beste selectie van Nederland
"Hij won al zijn duels. Hij was echt heel goed"

Vertrouwen groot bij PSV: "Ja, we hebben de beste selectie van Nederland"

19-10-2014 15:49
34

Luuk de Jong kon in de weken na zijn terugkeer in de Eredivisie niet overtuigen, maar inmiddels is alles anders voor de spits van PSV. Zaterdagavond was tegen AZ geen kruit tegen hem gewassen.

De spelers van AZ waren na afloop duidelijk in hun commentaren: Adam Maher scoorde dan wel twee keer, de grote plaaggeest van de avond was De Jong. "Hij won al zijn duels. Hij was echt heel goed", liet tegenstander Viktor Elm optekenen. De PSV-spits toont zich in gesprek met Metro blij met zijn rol. "Als een ploeggenoot even geen oplossing weet, kan hij de bal bij mij kwijt. Ik wil altijd aanspeelbaar zijn. Tegen AZ ging dat erg goed."

"Ik praat veel met jongens over hoe ik het best te bereiken ben. Vooral met de centrale verdedigers. Want voor hen is het prettig als ze de bal altijd kwijt kunnen bij me. En als ik wegtrek uit de spits, dan gaan onze snelle buitenspelers lopen in de ruimte die ontstaat."

In de tweede helft werd de 24-jarige De Jong, net terug van een hamstringblessure, gewisseld. De enige kanttekening bij zijn eigen spel plaatste De Jong tussen neus en lippen door. "Helaas geen doelpunt gemaakt. Ik wil nog wel iets vaker voor het doel verschijnen."

PSV gaat aan kop in de Eredivisie en dat wil De Jong zo houden. "Je ziet dat de club afgelopen zomer heeft ingezet op de breedte van de selectie. Ik bedoel: Hiljemark doet niet mee en Hendrix vervangt hem goed. Ook jongens als Jozefzoon en Isimat draaien moeiteloos mee. Ja, ik denk dat we de beste selectie van Nederland hebben. Dat mogen we best uitspreken. Bij ons klinkt ook geen gezeur van de jongens die op de bank zitten. Dat maakt ons ook sterk. Wij durven te voetballen. Veel meer dan aan het begin van het seizoen."