Schöne wil de aanval zoeken tegen Barça: Maar niet als een kip zonder kop
"We moeten vooral durf tonen en volgens onze eigen principes spelen"

Schöne wil de aanval zoeken tegen Barça: "Maar niet als een kip zonder kop"

20-10-2014 09:06
2

De start van Ajax op bezoek bij FC Twente was slecht. Uiteindelijk wist het nog wel een punt mee te nemen uit Enschede. In Amsterdam weet men echter dat zo'n start dinsdag waarschijnlijk grotere gevolgen zal hebben. Dan gaat de ploeg van trainer Frank de Boer op bezoek bij FC Barcelona.

"Ik houd niet van het woord slecht, maar zo begonnen we wel. Het was slecht en slap in het eerste half uur", zegt Lasse Schöne als hij in gesprek met NUsport terugkijkt op het duel met FC Twente. "We hadden veel zuiverder en slimmer moeten spelen. Door de goede tweede helft gaan we toch met vertrouwen naar Barcelona."

Schöne weet dat Ajax in Barcelona anders moet beginnen, wil het niet helemaal weggespeeld worden. "Het lijkt me duidelijk dat we daar anders moeten beginnen. Het is vooral heel belangrijk dat we de eerste tien à vijftien minuten goed doorkomen."

"Hoe Ajax Barcelona moet bestrijden? We moeten vooral durf tonen en volgens onze eigen principes spelen. Zoals we vorig jaar in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Barcelona ook lieten zien. Aanvallen dus, maar niet als een kip zonder kop. Het zou al geweldig zijn als we een puntje pakken", aldus de Ajax-Deen.