Tijdens mijn tweede training voorspelde Jol me al een toekomst bij Real Madrid
"Ik kwam niet verder meer dan de reservebank"

"Tijdens mijn tweede training voorspelde Jol me al een toekomst bij Real Madrid"

22-10-2014 12:39
4

Florian Jozefzoon is momenteel basisklant bij PSV, maar nog niet eens zo heel lang geleden droeg de buitenspeler nog het shirt van Ajax. Bij monde van Martin Jol werd hem daar zelfs een grote toekomst voorspeld.

"Tijdens mijn tweede training voorspelde hij me al een toekomst bij Real Madrid", grinnikt Jozefzoon in gesprek met Voetbal International. "Ik maakte een paar acties op volle snelheid en liep Oleguer, Vertonghen en Alderweireld voorbij alsof ze er niet stonden. 'Binnen drie jaar speel jij bij Real Madrid', riep Jol, haha."

"Hoe ik dat precies moest interpreteren weet ik niet, maar het vertrouwen dat hij in me had was ongekend", vervolgt de 23-jarige aanvaller, die na het vertrek van Jol en de aanstelling van Frank de Boer in een uitzichtloze situatie belandde. "Ik was geblesseerd geraakt bij Jong Oranje. Toen ik na een operatie weer fit was, begon het team net te draaien. Ik kwam niet verder meer dan de reservebank. Daarom ben ik verder gaan kijken."

Via NAC Breda en RKC Waalwijk belandde Jozefzoon bij PSV. Met Jol heeft hij intussen nog weleens contact. "Ik vind het een geweldige kerel", aldus de voetballer.