Koster trekt na vier nederlagen in vier wedstrijden conclusies bij Jong Oranje
Tegenvallende resultaten reden voor vertrek

Koster trekt na vier nederlagen in vier wedstrijden conclusies bij Jong Oranje

23-10-2014 18:26
9

Adrie Koster is opgestapt als bondscoach van Jong Oranje. De coach heeft zijn conclusies getrokken uit de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de nationale beloftenploeg. De jonge formatie greep naast een ticket voor het EK 2015 na een verloren play-off met Jong Portugal.

"De resultaten zijn natuurlijk heel teleurstellend geweest", meldde Koster donderdag in een persbericht van de KNVB. "We wilden met z'n allen heel graag naar het EK en dan is het doodzonde als dat niet lukt. En uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg."

Koster stond in totaal vier wedstrijden aan het roer in Jong Oranje. Daarvan won hij er niet één. Sterker nog, álle duels (tegen Slowakije, Georgië en twee keer Portugal) gingen verloren.

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, liet donderdag ook zijn licht schijnen over het vertrek van de bondscoach: "Koster is een vakman. Dat vond ik bij zijn aanstelling en daar ben ik nog steeds van overtuigd. In dat kader betreuren wij zijn vertrek. Tegelijkertijd zijn we het met hem eens dat de resultaten teleurstellend zijn geweest en hadden we betere prestaties van Jong Oranje verwacht. Daarom respecteren we zijn besluit te stoppen."

Op 13 november speelt Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. De taken van Koster worden tijdelijk overgenomen door Remy Reynierse die al sinds 2001 diverse jeugdteams van Oranje onder zijn hoede had.