Benaderde Van Marwijk wil niks zeggen: Ik ga hier in alle rust over nadenken
"Het klopt dat ik ben benaderd, maar verder wil ik er nog niks over zeggen"

Benaderde Van Marwijk wil niks zeggen: "Ik ga hier in alle rust over nadenken"

25-10-2014 07:09

Bert van Marwijk was twee maanden geleden in beeld als bondscoach van Zuid-Korea. Na intensieve gesprekken hakte de voormalig bondscoach van Nederland de knoop door en verkocht hij de Aziaten een 'nee'. Nu is hij in beeld bij Roemenië als keuzeheer, een uitdaging waar hij rustig over na wil denken.

"Het klopt dat ik ben benaderd, maar verder wil ik er nog niks over zeggen. Het is allemaal nog heel vers. Ik ga hier in alle rust over nadenken", zegt Van Marwijk in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben heel tevreden met mijn leven zoals dat nu is en geef dat niet zomaar op. Dat doe ik alleen voor iets, waar ik helemaal achter sta en wat helemaal naar mijn zin is", aldus Van Marwijk eerder dit jaar, hij wil volgens de ochtendkrant tijd wil overhouden voor nevenactiviteiten als zijn tv-werk voor de NOS en zijn ambassadeurschap voor het Jeugdsportfonds. In principe ambieert Van Marwijk geen fulltime functie meer. Alleen in een uitzonderlijke situatie staat hij daar nog voor open.

Voor Van Marwijk is het sowieso belangrijk dat zijn woonplaats in Limburg als uitvalsbasis gebruikt mag worden. Dat moet voor een rol als bondscoach van Roemenië echter geen probleem zijn. Dick Advocaat werkt op dezelfde manier als bondscoach van Servië.