De Boer wil Bergkamp niet de schuld geven: Het is een kwestie van tijd
Ajax maakte sinds 2005 niet zo weinig doelpunten als nu

De Boer wil Bergkamp niet de schuld geven: "Het is een kwestie van tijd"

25-10-2014 11:44
18

Spitsen en Ajax zijn al vaker een moeizame combinatie gebleken, maar dit seizoen wil het vooralsnog helemaal niet vlotten met het maken van doelpunten. Het Algemeen Dagblad zocht uit dat de Amsterdammers in de laatste negen jaar nooit zo weinig goals maakten als in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen.

Ajax leverde in de afgelopen seizoenen sowieso al geen topscorer meer af, maar momenteel is de situatie wel erg armoedig. De ploeg van Frank de Boer maakte slechts zeventien goals in negen wedstrijden, maar dat ligt volgens de trainer zeker niet alleen aan de spitsen.

"Het druk zetten is belangrijk", doceert de coach in de ochtendkrant. "Daardoor kom je zelf vaker in de buurt van de 'zestien', eigenlijk moeten we tachtig procent van de wedstrijd daar zijn." De Boer wil dan ook zeker niet naar spitsentrainer Dennis Bergkamp wijzen. "Dennis doet het hartstikke goed", betoogt hij.

Een echt goede verklaring voor het gebrek aan doelpunten heet De Boer echter ook niet. "In sommige wedstrijden creëren we te weinig kansen. In andere hebben we er veel, maar wordt er te weinig mee gedaan. Dat moet uiteraard beter, maar het is een kwestie van tijd."