De Tien: meest hechte vriendschappen in het hedendaagse voetbal
Welke spelers hebben een vriendschap voor het leven overgehouden aan hun carrière?

De Tien: meest hechte vriendschappen in het hedendaagse voetbal

29-10-2014 10:10
3

De beste spelers ter wereld hebben fans over de hele wereld. Maar ook zij hebben behoefte aan een goede vriend die de fijne kneepjes van het vak begrijpt. Hoe voelt het om uitgefloten te worden door tienduizenden mensen, je debuut te maken bij de nationale ploeg of een beslissende kans te missen in de laatste minuut? Vandaag de tien beste vrienden in het hedendaagse voetbal.

Luka Modric & Gareth Bale
Modric en Bale spelen momenteel samen bij Real Madrid, maar leerden elkaar kennen bij Tottenham Hotspur. In Londen bouwden de twee een hechte band op. De Kroaat verkaste in 2012 naar Madrid en zag zijn maatje uit Wales een jaar later dezelfde transfer maken vanuit Londen.

Maxwell & Zlatan Ibrahimovic
Door zijn uitgesproken mening en extreem hoge eigenwaarde heeft Zlatan Ibrahimovic weinig vrienden in de voetbalwereld. Toch is zijn teamgenoot Maxwell een vriend voor het leven. De twee troffen elkaar voor het eerst bij Ajax, maar daar zou het niet bij blijven. Ook bij Internazionale en FC Barcelona speelde het huidige duo van Paris Saint-Germain in dezelfde clubkleuren.

Mousa Dembele & Jan Vertonghen
Dembele en Vertonghen trapten op hun tiende al samen een balletje. In de Eredivisie zouden de twee vrienden nooit samenspelen, maar stonden wel regelmatig tegenover elkaar. In 2012 betraden de twee Belgen eindelijk ook samen het veld buiten de nationale ploeg. Tottenham Hotspur geniet momenteel wekelijks van de twee Rode Duivels.

Jose Manuel Pinto & Lionel Messi
Weinig mensen zijn op de hoogte van de vriendschap tussen Lionel Messi en Jose Manuel Pinto. Ze zijn vaak samen gespot buiten de lijnen en het gerucht gaat zelfs dat de Argentijn bij FC Barcelona heeft aangedrongen om het contract van zijn vriend en keeper te verlengen. Toch werd zijn verzoek niet gehonoreerd.

Iker Casillas & Sergio Ramos
Sergio Ramos verliet Sevilla FC in 2005 voor het grote Real Madrid, waar hij de keeper van de nationale ploeg tegenkwam. Sindsdien spelen de twee trouwe honden onafgebroken voor De Koninklijke. Ook won het tweetal namens Spanje de wereldbeker in 2010 en twee maal het Europees kampionenschap in 2008 en 2012. 

Cesc Fabregas & Philippe Senderos
Toen Fabregas arriveerde bij Arsenal in Londen, sprak hij als Spanjaard nog geen woord Engels. Senderos hielp hem over zijn taalbarrière heen en sindsdien zijn de twee goede maatjes. Ondanks de verschillende wegen in hun carrières houdt de vriendschap zonder problemen stand. Senderos benoemde zijn maatje eerder al tot 'zijn kleine broertje'.

Cristiano Ronaldo & Marcelo
Net als Zlatan Ibrahimovic heeft Cristiano Ronaldo extreem veel fans buiten de lijnen, maar deelt hij lief en leed met bijna niemand in de kleedkamer. Zijn teammaatje Marcelo ontving de Portugese superster met open armen na zijn komst van Manchester United. Ze deelden dezelfde taal en konden het al direct goed met elkaar vinden. In de loop der jaren is hun band alleen maar hechter geworden.

Cesc Fabregas & Gerard Pique
Ook aan zijn periode in Barcelona heeft Fabregas een 'bloedbroeder' overgehouden. Rond de millenniumwisseling ontstond de vriendschap in Catalonië en die is nooit meer verdwenen. Fabregas blijkt geliefd onder de mensen, behalve bij de huidige Arsenal-supporters die hem als een ware verrader zien sinds zijn overstap naar Chelsea.

Mario Götze & Marco Reus
De twee Duitse smaakmakers schitterden ooit samen in het geelzwart van Borussia Dortmund. In de zomer van 2013 verruilde Götze de ene Duitse grootmacht voor de andere, en speelt sindsdien bij de Rekordmeister. Reus miste het WK 2014 door een blessure, en mag zich tot ieders grote spijt geen wereldkampioen noemen. Götze eerde zijn vriend na de gewonnen WK-finale door met een shirt van Reus te zwaaien.

Thiago Silva & David Luiz
Het betreft een hartverwarmend verhaal tussen de twee Braziliaanse landgenoten. De twee verdedigers speelden vroeger als kleine kinderen al samen op straat, niet wetende dat zij zo'n twintig jaar later hun land zouden vertegenwoordigen op het allerhoogste podium. Sinds afgelopen zomer spelen de twee ook samen bij Paris Saint-Germain.