Cocu heeft alle begrip voor beslissing Hiddink: Hij is in vorm en is beslissend
PSV-trainer steunt voorlopige uitnodiging voor vleugelverdediger

Cocu heeft alle begrip voor beslissing Hiddink: "Hij is in vorm en is beslissend"

29-10-2014 18:40
2

PSV-trainer Phillip Cocu begrijpt volkomen dat Oranje-bondscoach Guus Hiddink een plek in zijn voorselectie heeft ingeruimd voor Jetro Willems. De vleugelverdediger van de Eindhovense club is bezig aan een ijzersterke periode.

Cocu is van mening dat Willems deze voorlopige invitatie zelf heeft afgedwongen. "Al weken is hij echt in vorm, is beslissend, speelt defensief sterk en is gewoon een constante factor", vertelde de oefenmeester aan FOX Sports. "Als speler zit er nog rek in hem, al moet hij dat over een nog langere periode laten zien. Maar gezien zijn vorm is het wel terecht."

Georginio Wijnaldum ontbreekt daarentegen in de Oranje-selectie. Cocu kan ook dat begrijpen. "Hij heeft toch wel wat kleine blessures gehad, is nu weer fit, maar voor hem zal het een goede periode zijn om weer fit te worden bij PSV. Van daaruit moet hij zich weer in beeld spelen bij het Nederlands elftal."

Wijnaldum stond in de zomermaanden in de belangstelling van buitenlandse clubs, net als Memphis Depay. PSV ging toen niet akkoord met hoge biedingen. "Het is natuurlijk veel geld, maar je geeft wel een belangrijk signaal af naar de rest. Dan moet je die overweging is als club wel kunnen maken, dat is bepalend. Dat maakt direct duidelijk wat we willen met PSV."