De Boer: Er zijn niet zo veel verschillen tussen Sigthórsson en Milik
Ajax-coach moet keuzes maken: "Kolbeinn is fitter dan ooit en strijdbaar"

De Boer: "Er zijn niet zo veel verschillen tussen Sigthórsson en Milik"

31-10-2014 13:21
24

Ajax-fans schreeuwen al weken om een basisplaats voor Arek Milik. De spits ontwikkelt zich momenteel uitstekend, met in de afgelopen week doelpunten tegen Go Ahead Eagles en SV Urk. Toch blijft Frank de Boer vertrouwen houden in Kolbeinn Sigthórsson. 

In de aanloop naar het duel met FC Dordrecht liep De Boer vrijdag uit op de invulling van de spitspositie. "Ik denk dat er niet zo veel verschillen zijn tussen Sigthórsson en Milik. Het zijn dezelfde types", zei de oefenmeester, geciteerd door Ajax Showtime. "De ene is rechtsbenig en de ander is linksbenig, verder zijn het qua type twee gelijkwaardige spelers."

En daarom kiest De Boer er voorlopig voor om vast te houden aan de IJslander. "Ik kijk hoe Kolbeinn speelt en Arek zich manifesteert. Arek komt er aan", ziet hij ook. "Maar Kolbeinn is fitter dan ooit en strijdbaar. Het is denk ik een kwestie van tijd voordat hij zichzelf gaat belonen."

Sigthórsson maakte in negen competitiewedstrijden vier doelpunten, in Europa scoorde hij dit seizoen nog niet. Milik kreeg vooral kansen in het bekertoernooi, waarin hij tegen JOS Watergraafsmeer en Urk acht doelpunten maakte. In de competitie staat hij na vijf optredens (drie keer als basisspeler) op drie goals.