Consensus over topkandidaat: NAC had met Gudelj een aparte vogel als trainer
"Maaskant is een trainer die een groep op scherp kan zetten en mensen aan zich weet te binden"

Consensus over topkandidaat: "NAC had met Gudelj een aparte vogel als trainer"

01-11-2014 00:30

Robert Maaskant is de ideale trainer voor NAC Breda. Dat is de conclusie die Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, en oud-NAC'er Anthony Lurling trekken in het Omroep Brabant-programma FC Onder Ons.

De voormalig hoofdcoach van de club uit Breda is na de afzegging van Gertjan Verbeek de belangrijkste kandidaat om Nebojsa Gudelj op te volgen in het Rat Verlegh Stadion. Volgens Mossou is Maaskant 'de meest logische keuze'. "Hij is ook haalbaar, wat niet onbelangrijk is. Maaskant is een trainer die een groep op scherp kan zetten en mensen aan zich weet te binden. Dat is iets waar NAC momenteel behoefte aan heeft", citeert Omroep Brabant de AD-journalist.

"De club had met Nebojsa Gudelj een aparte vogel als trainer. Hij was afstandelijk en daar hadden sommige spelers moeite mee. Maaskant is gewoon socialer", gaat Mossou verder op de website van de regio-omroep. Hij krijgt steun van Lurling, die eveneens een voorstander is van de komst van Maaskant. "Al had ik het wel aardig gevonden als de club voor Gertjan Verbeek zou hebben gekozen. Die had ik wel in Breda willen zien", aldus de oud-voetballer van de club.