Invaller Sneijder ontploft in kleedkamer Galatasaray: Ik ben een wereldster
"Er wordt achter mijn rug om gepraat"

Invaller Sneijder ontploft in kleedkamer Galatasaray: "Ik ben een wereldster"

01-11-2014 13:10
14

Wesley Sneijder is vrijdagavond woedend de kleedkamer van Galatasaray uitgestormd, melden Turkse media. De Nederlander begon op de bank in de competitiewedstrijd tegen Kasimpasa.

Cesare Prandelli, trainer van Galatasaray, zette de belangrijke spelmaker om 'tactische redenen' op de bank. Dat schoot echter volledig in het verkeerde keelgat van Sneijder, die onlangs nog de derby tegen Fenerbahçe besliste met twee wereldgoals. Na zijn invalbeurt in de tweede helft ontplofte hij in de kleedkamer. "Ik ben een wereldster, ik speelde in de WK-finale", zou Sneijder hebben geschreeuwd tegen overstaan van de spelersgroep en technische staf.

"Ik verdien deze behandeling niet. Er wordt achter mijn rug om gepraat. Zes maanden geleden is mij de aanvoerdersband beloofd, zeiden ze dat ik op 10 mocht spelen en zou de club een topspeler halen. Dat is allemaal niet gebeurd", vervolgde Sneijder zijn tirade. Vervolgens moest Felipe Melo het ontgelden. "Hij blokkeert mij. Hij wil niet dat ik populair ben. Er moet eens goed naar het team worden gekeken. Als je wat tegen me wil zeggen, doe dat dan in mijn gezicht."

Sneijder kent een turbulente periode bij Galatasaray, dat uiterst matig aan het nieuwe seizoen in Turkije is begonnen. De Turkse topclub wil het contract van de spelmaker graag verlengen, maar alleen als Sneijder akkoord gaat met een lager salaris. Sneijder lijkt dat echter niet te zien zitten.