Pellegrini stellig over talisman: Misschien willen andere teams City verzwakken
City-middenvelder zal volgens Pellegrini niet worden verkocht

Pellegrini stellig over talisman: "Misschien willen andere teams City verzwakken"

07-11-2014 17:20

Yaya Touré speelt dit seizoen onder zijn niveau. De talisman van Manchester City werd tijdens de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou nog met rood van het veld gestuurd. Geruchten dat City hem wil verkopen, worden ontkend.

Manuel Pellegrini is blij met de Ivoriaanse middenvelder, die veel voor de club heeft betekend sinds zijn komst van Barcelona in 2010. "Er gaan verhalen dat Yaya verkocht gaat worden. Misschien willen alle andere teams dat City zwakker gaat worden", aldus Pellegrini tegenover onder meer The Telegraph. "Yaya is een heel belangrijke speler. Hij speelde goed tegen CSKA tot zijn rode kaart. Niemand bij de club heeft het over het verkopen van Yaya Touré", zegt de Chileense coach. Touré was afgelopen seizoen nog de grote uitblinker in Manchester met twintig competitiedoelpunten.

Wedden

Meer odds

De eerste problemen rondom Touré ontstonden in de zomer. Hij uitte kritiek over de manier waarop de club zijn verjaardag vierde en hij verloor zijn broer Ibrahim aan kanker. De zogenaamde vormcrisis van Touré komt tegelijk met de nog niet goede prestaties van The Citizens dit seizoen. De winst tegen het United van Louis van Gaal was vorige week de eerste overwinning in vijf wedstrijden. In de Champions League staat de ploeg van Pellegrini zelfs laatste in de poule met slechts twee punten uit vier wedstrijden.