Vlaar lijkt af te haken voor duel met Letten; Hiddink roept zevende PSV'er op
Verdediger het te veel last van nieuwe kuitblessure

Vlaar lijkt af te haken voor duel met Letten; Hiddink roept zevende PSV'er op

13-11-2014 12:43
56

Ron Vlaar is donderdag zo goed als zeker afgehaakt voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland. Karim Rekik is als vervanger aan de selectie toegevoegd.

Vlaar viel woensdagavond in de verloren oefeninterland tegen Mexico (2-3) na 23 minuten uit met een kuitblessure. Hij greep naar zijn onderbeen en strompelde vervolgens van het veld in Amsterdam. Guus Hiddink vreesde na afloop al voor de inzetbaarheid van Vlaar tegen Letland en speelt een dag later alvast in op de bijna zekere absentie van de verdediger.

Wedden

Meer odds

Vlaar was nog maar net hersteld van een langdurige kuitblessure. De nieuwe klachten zitten op een andere plek dan eerst het geval was. Het is onduidelijk hoe lang Vlaar nu weer zoet is met de blessure. Hij ondergaat in de middag aanvullend onderzoek.

De bondscoach heeft Rekik opgeroepen als vervanger. De verdediger maakte deel uit van de Jong Oranje-selectie en wordt na het oefenduel met Jong Duitsland overgeheveld. Rekik debuteerde begin dit jaar tijdens de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk in het Nederlands elftal. De geboren Hagenaar viel af voor de WK-selectie.

PSV is door de oproep van Rekik met liefst zeven spelers vertegenwoordigd in de selectie het Nederlands elftal, nadat eerder Jetro Willems, Luuk de Jong, Jeffrey Bruma, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Luciano Narsingh waren opgeroepen.