Foutenfestival bij Eredivisie-doelmannen: Ik roste ballen vaak weg
Sander Boschker laat zich uit over de keepers in de Eredivisie

Foutenfestival bij Eredivisie-doelmannen: "Ik roste ballen vaak weg"

18-11-2014 15:06
2

De laatste speelronde in de Eredivisie was voor een aantal keepers geen topdag. Jeroen Zoet van PSV en FC Twente-doelman Nick Marsman kennen geen stabiel seizoen, ziet Sander Boschker.

In gesprek met TwenteSport liet Sander Boschker zich uit over de doelmannen in de Eredivisie. PSV-goalie Jeroen Zoet kent een wisselvallig seizoen. Hij presteert af en toe goed, maar heeft ook flaters. Boschker denkt dat de hete adem van Remko Pasveer (tweede doelman, red.) Zoet geen goed doet. "Anders zou hij die fouten niet maken. Remko is intussen een zekere en soevereine keeper geworden. Als je weet dat er een goede keeper op de bank zit, ga je soms met een ander gevoel het veld in."

De oud-keeper van FC Twente en Ajax laat zich ook nog uit over Nick Marsman, de doelman van 'zijn' Twente. Reservekeeper Sonny Stevens krijgt geen kans in Enschede en dat lijkt gezien de vele fouten van Marsman, niet altijd terecht. Boschker vindt het lastig om kritiek te uiten. "Ik ben van dezelfde club, maar toen ik pas begonnen was, maakte ik ook fouten. Je moet niet te veel speculeren over Nick-wel of Nick-niet. Dat gepraat over hem is niet goed voor hem", stelt Boschker, die te spreken is over het meevoetballen van Marsman. "Ik roste vaak ballen weg, Nick doet dat liever niet."