Vergeten Ajax-talent op de weg terug: Hopelijk kan hij in Qatar weer meedraaien
Viktor Fischer is op de weg terug na een slepende blessure

Vergeten Ajax-talent op de weg terug: "Hopelijk kan hij in Qatar weer meedraaien"

19-11-2014 12:38
5

Hij kan bijna in het rijtje met vergeten voetballers, maar Viktor Fischer is van plan weer van zich te laten horen. De Deense vleugelaanvaller kan op steeds meer trainingsbelasting rekenen en heeft weer zicht op een rentree.

Het is inmiddels al negen maanden geleden dat Fischer geblesseerd raakte. Hij viel tijdens Ajax-AZ (4-0) van 23 februari uit met een hamstringblessure en speelde daarna geen minuut meer. In april werd Fischer nog geopereerd. Hij maakte op maandag 10 november zijn rentree op het trainingsveld en deed eerder deze week volop mee aan het positiespel, weet Voetbal International.

"Stap voor stap gaat het beter met Viktor. Maar we doen rustig aan met hem", zegt Ajax-coach Frank de Boer tegen het weekblad. "Hopelijk kan hij tijdens ons trainingskamp in Qatar, begin januari, weer volop gaan meedraaien met de groep." VI weet te melden dat Fischer ook mentaal gezien een zware periode heeft gehad. Het machteloos toekijken en niet kunnen trainen was erg lastig voor de 20-jarige aanvaller. Fischer heeft nu dus weer zicht op een rentree. Hij kwam tot nu toe tot 47 competitiewedstrijden voor Ajax en scoorde daarin dertien keer (tien assists).