Andrea Pirlo mag zo'n trendy baard dragen, niet Kenny van der Weg
Hellemons wil focus bij spelers

"Andrea Pirlo mag zo'n trendy baard dragen, niet Kenny van der Weg"

20-11-2014 22:23
3

Eric Hellemons, trainer van NAC Breda, laat weten niet bepaald fan te zijn van de populaire baarden onder voetballers. Dat zegt de keuzeheer in gesprek met Voetbal International.

"Winst of verlies zit 'm in details. Oók in het voetbal. Een professionele voorbereiding is dus cruciaal. Natuurlijk gaat het niet specifiek om dat petje, de rare kleur schoenen of die baard, wél of iemand volledig gefocust is op zijn prestatie", reageert Hellemons tegenover het weekblad. "Ik denk namelijk dat het ene verband houdt met het ander. Als je Memphis Depay ziet bij PSV, zie je een rebel."

"Ook in het veld, als jongen die vrijwel wekelijks het verschil maakt. Dat zo iemand nou een lijf vol tatoeages heeft, oké. Als beste speler in Eindhoven, mag je ook buiten het veld een artiest zijn", vervolgt de trainer, die daarna de link legt naar verdediger Kenny van der Weg. "Hij heeft die status niet bij NAC. Hij is juist heel introvert. Als je er dan op een bepaald moment bijloopt zoals Paulus de Boskabouter, neigt dat in mijn ogen naar compensatiegedrag. En dan zeg ik daar wat van. Op een speelse manier, hoor."

"Maar wel met een serieuze ondertoon. In het belang van die jongen. Andrea Pirlo mag zo'n trendy baard dragen, niet Kenny van der Weg. En toeval of niet: sinds Kenny er weer met een frisse kop bijloopt, presteert hij stukken beter", besluit de oefenmeester in gesprek met VI.