'Logische vervanger' moet zich wel bewijzen: In principe twee keer de kans
Jans verwacht een compact verdedigend FC Twente

'Logische vervanger' moet zich wel bewijzen: "In principe twee keer de kans"

21-11-2014 17:19

Stef Nijland is bij PEC Zwolle aangewezen als de voorlopige vervanger van de geschorste Tomás Necid, die voor de interlandpauze voor twee wedstrijden werd geschorst vanwege het uitdelen van een kopstoot. Aan Nijland de taak om de functie van de Tsjech tegen FC Twente over te nemen.

"Stef heeft het prima gedaan als spits in de voorbereiding en in de diverse invalbeurten. Nu krijgt hij in principe twee wedstrijden de kans", zegt trainer Ron Jans tegenover De Stentor. In de wedstrijd tegen FC Twente bestaat de kans dat Nijland tegenover Darryl Lachman komt te staan. De verdediger verruilde onlangs PEC Zwolle voor FC Twente, maar zit in Enschede vooralsnog op de reservebank.

Naast een weerzien met Lachman volgt voor PEC Zwolle ook een weerzien met Kamohelo Mokotjo en Youness Mokhtar. Jans verwacht die beiden in de basis beginnen. "Twente verdedigt heel compact. Ik denk dat het voor beide ploegen lastig zal worden om veel kansen te creëren", besluit de oefenmeester, die internationals Trent Sainsbury en Ryan Thomas fit terug zag keren van hun tournee met Australië.