Cultuurschok voor oud-coach United: Misschien liggen jullie dan wel op bed
Trainer Sociedad gunt nieuwe situatie een eerlijke kans

Cultuurschok voor oud-coach United: "Misschien liggen jullie dan wel op bed"

21-11-2014 23:35
2

Voor David Moyes is zijn verhuizing naar Spanje voorlopig een cultuurschok. De 51-jarige Schot maakt zaterdag om 22.00 uur zijn debuut op de bank bij Real Sociedad, in de uitwedstrijd tegen Deportivo la Coruña.

"Misschien liggen jullie allemaal dan wel op bed, ik weet het niet", zei Moyes vrijdag tegen de pers. Hij doelde daarmee op het late, maar in Spanje gebruikelijke aanvangstijdstip. "Het is voor mij volledig nieuw. Ik ben echter naar Spanje gekomen om een nieuwe cultuur te ontdekken, dus ik ben benieuwd."

Moyes zat een half jaar zonder werk nadat hij in april was ontslagen bij Manchester United. De Schot koos bewust voor een overstap naar het buitenland. "Ik kijk er naar uit om de Primera División beter te leren kennen. Veel mensen in Spanje en in Groot-Brittannië denken dat ik een goede keuze heb gemaakt."

"Ik heb begrepen dat het hier vrij normaal is om een wedstrijd om 22.00 uur te spelen. Ik zal er aan moeten wennen om op andere tijdstippen te eten", aldus Moyes, die toegaf een tikkeltje nerveus te zijn voor zijn Spaanse debuut.