Messi topscorer aller tijden in Spanje: ‘Ik dacht dat niemand het record zou breken'
Argentijn 253 keer trefzeker in Spaanse competitie

Messi topscorer aller tijden in Spanje: ‘Ik dacht dat niemand het record zou breken'

23-11-2014 08:50
2

Lionel Messi mag zich vanaf zaterdag topscorer aller tijden noemen van de Spaanse Primera Division. De Argentijnse sterspeler verbeterde het stokoude record van Zarra die in het verleden goed was voor 251 treffers. Na de gewonnen wedstrijd tegen Sevilla (5-1) deelde Barça-trainer Luis Enrique een compliment uit aan zijn vedette.

"Hij is uniek. Hij speelt nu bij ons en wij genieten van hem. Ik dacht dat niemand het record van Zarra zou verbeteren en kijk wat er is gebeurd", aldus Enrique over de fantastische prestatie van de Argentijnse aanvaller in Spaanse dienst.

Messi was tegen Sevilla goed voor drie treffers, door deze productie staat zijn doelpuntenteller nu op 253 in de Spaanse competitie. Enrique genoot volop van zijn sterspeler. "Messi kan niet worden vergeleken met welke speler die ik heb zien voetballen."

Zarra kwam in het verleden uit voor Athletic Bilbao. In de jaren veertig en vijftig kwam hij tot 251 treffers. Messi wist hem in tien jaar tijd uit de geschiedenisboeken te schieten.