Van Persie raakte de bal twaalf keer en daar waren drie corners bij
Aanvaller kan geen indruk maken tegen Arsenal

"Van Persie raakte de bal twaalf keer en daar waren drie corners bij"

23-11-2014 09:49
10

Robin van Persie is op zijn zachts gezegd niet bezig met zijn beste periode als profvoetballer. De aanvaller van Manchester United was zaterdag tegen Arsenal bij vlagen onzichtbaar en tijdens het populaire Engelse voetbalprogramma 'Match of The Day' was er dan ook veel kritiek op zijn functioneren.

De BBC telde alle balcontacten op van de Nederlandse aanvaller tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Arsenal, men kwam tot een zeer opvallend resultaat. Van Persie raakte de bal slechts twaalf keer. Dit tot verbazing van analyticus Alan Shearer. "Hij raakte de bal twaalf keer aan. Prent je dat eens in! twaalf keer! En daar waren drie corners bij. En hij raakte de bal maar een paar keer in het zestienmetergebied. En dat was nog maar op het randje,"

Wedden

Meer odds

Van Persie speelde tegen Arsenal 'hangend' aan de rechterkant, een nieuwe positie voor de Nederlander. Shearer had zo zijn bedenkingen bij deze positie. "Hij werkte hard voor zijn elftal hoor, echt. Maar je zag ook dat hij veel werd overgeslagen. Of hij nu zo gelukkig was op die plek. Ik vraag het me af. Hij was volledig onzichtbaar."

Zaterdag maakte de London Evening Standard bekend dat Manchester United wel afscheid zou willen nemen van de spits. In de winter zouden geïnteresseerde clubs zaken kunnen doen voor zestien miljoen euro.