Guidetti schuift aan voor definitieve transfer: We willen hem graag hebben
"Het is aan John"

Guidetti schuift aan voor definitieve transfer: "We willen hem graag hebben"

23-11-2014 18:52
1

Celtic zet alle zeilen bij om John Guidetti definitief in te lijven. De Zweedse spits wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City en is in rap tempo uitgegroeid tot publiekslieveling.

Net als drie jaar geleden bij Feyenoord scoort Guidetti aan de lopende band. De Schotse topclub wil om die reden het huurcontract maar wat graag omzetten in een permanente verbintenis, meldt de Evening Times zondag. Geld is geen probleem bij Celtic, dat in de komende twee weken tot een akkoord probeert te komen met de spits.

Wedden

Meer odds

Trainer Ronny Deila is ervan overtuigd dat Guidetti, sinds begin september al goed voor tien treffers, haalbaar is. "Je moet je afvragen of het verantwoord is om iemand twee tot drie keer meer te betalen dan de andere spelers in je selectie", zegt de Noor over zijn pupil, die ongeveer zes miljoen euro moet kosten. "Maar het is aan John. We willen hem graag hebben."

Celtic heeft de beste papieren voor de oud-Feyenoorder, maar er liggen meer kapers op de kust. Onder meer Olympique Marseille is geïnteresseerd. In de zomer had Feyenoord ook de kans om Guidetti over te nemen, maar technisch directeur Martin van Geel durfde de gok niet aan.