Rep is duidelijk over Ajax-target: Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen
"Als de club er in slaagt om hem te contracteren, zou dat een prima aankoop zijn"

Rep is duidelijk over Ajax-target: "Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen"

24-11-2014 08:41

Daley Sinkgraven wordt al langere tijd in verband gebracht met Ajax. De middenvelder was zaterdagavond met sc Heerenveen op bezoek in Amsterdam. De Friese club speelde goed, maar ging met tien man uiteindelijk toch onderuit (4-1). John Rep bekeek de jongeling en zag dat hij, ondanks een minder duel, goed bij Ajax zou passen.

"Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen", zegt Rep in De Telegraaf over Sinkgraven. "In tegenstelling tot de voorgaande duels slaagde hij er tegen Ajax echter niet in om uit te blinken. De camera’s waren natuurlijk ook allemaal op hem gericht en de kranten stonden er de afgelopen weken vol van. Ik denk dat die massale aandacht heeft meegespeeld, dat is niet altijd gunstig voor een jonge jongen."

Ondanks het iets mindere optreden in Amsterdam is het volgens Rep logisch dat Ajax de jongeling wil halen. "Want het is gewoon een goede voetballer. Hij is snel, heeft een uitstekende techniek en kan zijn man passeren. Daarom zou hij goed bij Ajax passen. Bovendien is zijn leeftijd een voordeel, want hij is pas negentien jaar. Als de club er in slaagt om hem te contracteren, zou dat een prima aankoop zijn."

De jeugdinternational, in het bezit van een contract tot de zomer van 2017, speelde dit seizoen tot nu toe dertien competitieduels voor Heerenveen. Daarin kwam hij tot drie treffers en twee assists.