Ajax op rapport: Klaassen trekt de kar, twee anderen dik onvoldoende
Van Rhijn en Milik scoren laag, Klaassen blinkt uit

Ajax op rapport: Klaassen trekt de kar, twee anderen dik onvoldoende

26-11-2014 01:20
15

Ajax verloor dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League met 3-1 bij Paris Saint-Germain. De Amsterdammers kwamen via Davy Klaassen op 1-1, maar lieten het na de gelijkmaker afweten in het Parc des Princes. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen – 6. Kon aan de eerste en derde goal weinig doen, maar zag er bij het tweede doelpunt van de Fransen niet lekker uit. Hij had wellicht wat meer kunnen doen om Zlatan Ibrahimovic van het scoren te beletten. De tweede treffer was bovendien een cruciale: Ajax kwam op achterstand.

Ricardo van Rhijn – 5. Speelde een ongelukkige wedstrijd. Kon zich niet onderscheiden en was niet succesvol met zijn schoten. Ook zijn voorzetten waren van matige kwaliteit en kwamen vaak niet aan.

Mike van der Hoorn – 5,5. Zorgde er lange tijd voor dat Zlatan Ibrahimovic weinig kon uitrichten voor het doel van Ajax, maar had een negatief aandeel in de tweede treffer van Paris Saint-Germain. De verdediger stond te ver van Ibrahimovic af en zag de Zweed vervolgens scoren in de verre hoek.

Stefano Denswil – 6. Trad een paar keer goed op, maar leidde met knullig balverlies ook een grote kans in voor de tegenpartij. Bij de eerste treffer kon hij een zwakke bal van Lucas Andersen niet verwerken.

Nikolai Boilesen – Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen. De linksback, tevens aanvoerder van de Amsterdammers, raakte door een sliding van Gregory van der Wiel geblesseerd en moest zich na tien minuten laten vervangen vanwege een ogenschijnlijk ernstige knieblessure.

Davy Klaassen – 7. Speelde in het Parc des Princes een degelijke wedstrijd. Leek nog in een overwinning te geloven, nadat hij de ploeg zelf op fraaie wijze op 1-1 had gezet. Nam na de blessure van Boilesen de aanvoerdersband over. Die misstond hem zeker niet.

Thulani Serero – 6,5 Leed in de beginfase twee keer gevaarlijk balverlies, maar herpakte zich daarna als spelverdeler op het middenveld. De Zuid-Afrikaan zorgde ervoor dat hij in de eerste helft de meeste passes op zijn naam kreeg. Na de 1-1 van Davy Klaassen verliet hij het veld voor Niki Zimling.

Lucas Andersen – 5,5. Wilde zich in balbezit laten gelden, maar bleek uiteindelijk toch een uiterst ongelukkige avond te hebben beleefd. Met een te korte pass leidde hij de blessure van Nicolai Boilesen in en met een foute inspeelpass stond hij aan de basis van de eerste Franse treffer.

Lasse Schöne – 5,5. Is een van de spelers die bij Ajax normaliter voor gevaar moet zorgen vanaf rechts (of links). In de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain kwam hij daar niet aan toe, mede doordat hij in balbezit vaak verkeerde keuzes maakte en zijn passes niet zag aankomen.

Arkadiusz Milik – 4,5. Zou in het systeem van de Amsterdammers moeten kunnen meevoetballen en in de punt van de aanval een aanspeelpunt moeten zijn. Dat was tegen Paris Saint-Germain echter allesbehalve het geval. De Poolse spits kwam in het duel met de Fransen nauwelijks in het spel voor.

Ricardo Kishna – 6. Poogde met name op de linkerflank met acties voor dreiging te zorgen, maar zag veel van zijn acties stranden. Evengoed was hij de meest dreigende Ajax-aanvaller én voerde hij zijn specialiteit uit: het geven van een panna.

Invallers
Nick Viergever – 6. Kwam na tien minuten de geblesseerde Nicolai Boilesen vervangen. De verdediger speelde een prima partij op de linksbackpositie.

Niki Zimling – 4. Verving na bijna zeventig minuten Thulani Serero. Van een gelukkige invalbeurt kon de zomerse aanwinst niet spreken. Hij zorgde ervoor dat Paris Saint-Germain de nekslag uitdeelde. Met een pass door het centrum leverde hij de bal kinderlijk eenvoudig in, waarna Edinson Cavani de 3-1 maakte.