'Ik heb laten zien dat ik eraan kom, ik ga de druk op Veltman opvoeren'
Van der Hoorn ruikt aan het grote werk in Parijs

'Ik heb laten zien dat ik eraan kom, ik ga de druk op Veltman opvoeren'

26-11-2014 10:24
11

Mike van der Hoorn maakte dinsdag zijn basisdebuut in de Champions League. De verdediger profiteerde van de schorsing van Joël Veltman en was redelijk tevreden over zijn optreden tegen Paris Saint-Germain.

"Ik dacht wel: nu wil ik gewoon spelen. Er zijn geen excuses meer. En de trainer heeft me opgesteld. Dat geeft me vertrouwen", citeert Ajax Life de speler die sinds zijn komst van FC Utrecht amper in actie is gekomen. "Het was voor mij de eerste keer in de basis in de Champions League, tegen een grote ploeg. Zlatan, Cavani, dat zijn toch levensgevaarlijke spelers. Ik ben wel tevreden over hoe het ging."

"Dat ik op zo'n niveau kan meekan, dat geeft me heel veel vertrouwen. Natuurlijk wil ik het liefst nu blijven staan. Maar Joël heeft krediet opgebouwd. Ik sta even achter hem in de pikorde. Maar ik heb wel laten zien dat ik eraan kom. Ik ga de druk verder opvoeren", aldus Van der Hoorn.

De verdediger heeft het na een moeizame start prima naar zijn zin bij Ajax. De sfeer in de groep is bovendien erg goed, zegt hij."Ik heb dat familiegevoel wel nodig. Dat was er bij FC Utrecht ook. In het begin miste ik dat een beetje bij Ajax, nu voel ik dat wel. Het gaat daardoor ook lekkerder."