Kunstgrasverbod kan meerderheid behalen op Algemene Vergadering
Zeventien van de 34 stemgerechtigde clubs kunnen plan realiseren

Kunstgrasverbod kan meerderheid behalen op Algemene Vergadering

26-11-2014 16:31
9

Het beoogde kunstgrasverbod in de Nederlandse Eredivisie maakt wel degelijk kans van slagen. Er is in de Algemene Vergadering Betaald Voetbal steun nodig van zeventien clubs om een einde te maken aan dit fenomeen, schrijft Voetbal International.

Feyenoord wil in december een stemming houden omtrent een verbod op kunstgrasvelden in de Eredivisie. Dit initiatief kan op goedkeuring rekenen van diverse clubs, waaronder Ajax en PSV. In totaal mogen 34 clubs stemmen, Achilles '29 en de beloftenteams in de Jupiler League mogen geen bijdrage leveren. VI meldt dat er een meerderheid bereikt kan worden indien alle clubs met een natuurlijke grasmat vóór stemmen.

De zestien Jupiler League-clubs zijn goed voor achttien stemmen, de Eredivisie-clubs voor zestien. Daarnaast mag de Centrale Spelers Raad (CSR) twee stemmen twee stemmen uitbrengen. Deze raad wordt op de vergadering vertegenwoordigd door de vakbonden VVCS en ProProf, die gelet op de negatieve reacties van voetballers zeker vóór een verbod stemmen.

Daardoor zijn er nog zeventien clubs nodig om dit verbod in de praktijk te brengen. Zeventien van de 34 stemgerechtigde clubs spelen op dit moment op een normale grasmat, waardoor de slagingskans aanwezig is.