Groep C: Portugese matchwinner doet 'vervloekt' Benfica de das om in Rusland
Danny grote man bij Russen

Groep C: Portugese matchwinner doet 'vervloekt' Benfica de das om in Rusland

26-11-2014 19:57

Zenit Sint-Petersburg heeft woensdag een flinke stap gezet richting de achtste finales van de Champions League. In het eigen Petrovski-stadion was de ploeg van trainer André Villas-Boas te sterk voor Benfica: 1-0.

Danny, de Portugese aanvoerder van de Russische club, maakte in de 79e minuut het enige doelpunt. In de slotfase werd bij Benfica aanvoerder Luisão (twee keer geel) met rood uit het veld gestuurd. Ola John deed alleen de laatste tien minuten mee bij de bezoekers.

Zenit klom door de overwinning naar de tweede plaats in groep C, met zeven punten uit vijf wedstrijden. Benfica is met vier punten uitgeschakeld voor een langer verblijf in de Champions League, omdat de onderlinge resultaten in het voordeel van Zenit zijn. Het is de derde keer op rij dat Benfica niet verder komt dan de groepsfase. Alleen Ajax zette een langere serie neer (vijf).

Zenit deed niet alleen zelf goede zaken, maar hielp koploper tevens Bayer Leverkusen (negen punten) aan een plek in de achtste finales. De Duitse club is al voor de thuiswedstrijd tegen AS Monaco (vijf punten) verzekerd van een plek bij de bovenste twee, omdat Zenit en Monaco tijdens de laatste speelronde tegenover elkaar staan. Die ploegen maken dan in een rechtstreeks duel uit wie met Bayer Leverkusen door gaat. Slechts één van hen kan de Duitsers nog passeren op de ranglijst.